Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

2024-ben is Víz Világnapi Fotóposzter Pályázat!

  •  Hírek
  • 2024-01-22 10:25:00
A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezetének (MHT BTSz) és a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Karának (ME MFK) közös pályázati felhívása a 2024 évi Víz Világnapi Fotóposzter Pályázatra

XVIII. Fotóposzter pályázat a Vízről

 

A MHT BTSz és az ME MFK a VÍZ ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, természetben betöltött szerepének, sokirányú felhasználásának, a Víz és az Ember kapcsolatának bemutatására fotóposzter (fotók + magyarázó szöveg felhasználásával készített, több képből álló, poszter formájú) pályázatot hirdet. A pályázat bárki számára nyílt!

Témák:

1.    A víz HANGULATI szempontból történő bemutatása (víz, hó, jég, zúzmara, víznyelő, barlang, cseppkövek, forrás, vízesés, vízpart, vízi sportok, fürdők, uszodák, rekreáció, „vizes” élővilág stb.). CSAK SAJÁT FOTÓKKAL!

2.    A víz TÁRSADALMI (SZAKMAI) szerepének bemutatása (ivóvíz, ásványvíz, gyógyvíz és beszerzésük, árvízvédelem, a vízenergia kihasználás, termálvíz és felhasználása, vízi munkák, ökológiai vízfelhasználás stb.). A SZAKMAISÁG BIZONYÍTÁSÁRA TÉRKÉP, KÉPESLAP, ÁBRA STB. FELHASZNÁLHATÓ A SAJÁT KÉPEK MELLETT!

3.    A magyar vízgazdálkodás, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság történésének ARCHÍV, képi bemutatása. SAJÁT KÉPEK MELLETT ARCHÍV KÉPANYAG FELHASZNÁLHATÓ, A FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL!

4.    KOMPILÁCIÓ (ollózás) az interneten található, vizet ábrázoló NÉV NÉLKÜLI, AZONOSÍTHATATLAN KÉPEKBŐL készült összeállítás A KOMPILÁCIÓ TÉNYÉT A FOTÓPOSZTEREN JELEZNI KELL!

A pályázatot az alábbi kategóriákban írjuk ki:

  • „általános iskolások” részére 14 éves korig (csak az 1. témára),
  • „középiskolások” részére 18 éves korig (csak az 1. 2 és. 4. témákra),
  • egyetemi, főiskolai hallgatók és ifjú szakemberek részére 35 éves korhatárig (minden témára),
  • út-törő (korán született) szakemberek részére korhatár nélkül (minden témára).

Felhívás

Adatlap

Megosztás