Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázatai

  •  Hírek
  • 2021-02-08 08:35:00
2021 tavasszal is számos ösztöndíjat és gyakornoki programot pályáztat meg a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Február 1.-től induló programjaink

Folytatódik a Fontus Vízügyi Hallgatói Ösztöndíj a BME hallgatói számára 20 hellyel.  Ebben az ösztöndíjprogramban lehetőséget biztosítunk a kiválasztott hallgatók számára, hogy minőségi szakmai tapasztalatokra és kapcsolatokra tehessenek szert, valamint elmélyíthessék a vízügyi szakirányon szerzett ismereteiket.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja, hogy számos olyan tehetséges hallgatót támogasson, aki vízvédelemmel, vízépítéssel, vízgazdálkodással vagy vízzel kapcsolatos más környezetvédelmi, fenntarthatósági témával foglalkozik.

Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 150 376 Ft/hó/fő

Ösztöndíj időtartama: 5 hónap

Svédországban kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indítottunk Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

Az ösztöndíjprogram lehetőséget kínál azoknak a tudományos fokozattal még nem rendelkező Phd hallgatóknak, akik már rendelkeznek Svédországban kutatási pozícióval a pályázati kiírásban megjelölt egyetemek valamelyikében, csak a finanszírozás hiányzik a szakmai lehetőség megvalósításhoz.

Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 5 337 500 Ft/fő

Ösztöndíj időtartama: 5 hónap

A Fontus és a svédországi Nemzetközi Ösztöndíj programok jelentkezési határideje egységesen 2021. március 2.


Március 1.-től induló programjaink

Chilében szándékozó PhD hallgatók számára indítottunk Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

(CR)2 részt vesz egy olyan interdiszciplináris kutatási projektben, amelynek célja a vízbiztonság hosszú távú értékelése a földtörténeti adatok, az in situ megfigyelések és a jövőbeli előrejelzések modellező megközelítésű elemzésének segítségével. A projekt célja az antropikus tevékenységek és társadalmi-gazdasági fejlődés hatásainak beépítése a hidrológiai ciklusba. Ezzel a kutatással a (CR)2 arra törekszik, hogy hangsúlyozza a változó környezet fontosságát a vízgazdálkodásban és a döntéshozatalban. A projektben számos feladat van meghatározva, ideértve a következőket:

  • Számszerűsíteni az elmúlt öt évszázad adatainak alapján az árvíz-periódusok becslésére gyakorolt hatásokat, és értékelni, hogy az új ismeretek hogyan hatnak a már létező vízügyi építmények élettartalmára.
  • A vidéki közösségek ivóvíz-ellátásának kapcsán több, mint 100 mikro-medence vízmennyiségének meghatározása különféle csapadéktermékek alapján (történelmi időszakra vonatkozóan) és globális keringési modellek meghatározása az üvegházhatású gázok kibocsátásának jövőbeni forgatókönyvei alapján.

A jelöltnek PhD tanulmányokat kell folytatnia hidrológia, mélyépítés vagy azzal egyenértékű területen, valamint szilárd háttérrel kell rendelkeznie a kvantitatív módszerek és a programozás terén.

Ösztöndíj összege: bruttó 2 310 000 HUF

Remélem lesz erre az egyedülálló nemzetközi szakmai lehetőségre érdeklődő hallgatójuk.


A Környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki programon elindítottuk újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MÁV és az E.ON.

Ezek is bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 225 564 Ft/hó/fő (vagy ennek időarányos része részmunkaidő esetén)

Ösztöndíj időtartama: 2 hónap


A chilei Nemzetközi Ösztöndíj és a hazai gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2021. március 31.
 
Amennyiben erre lehetőség van, úgy kérjük ossza meg az intézménye hallgatóival az Alapítványunk által kínált szakmai lehetőségeket.
 
További információ a https://kbka.org/palyazatok/ oldalon található.

Megosztás