Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Elhunyt oktatónk, Prof. Dr. Juhász József, a magyar hidrogeológia oktatás atyja

  •  Hírek
  • 2018-11-08 07:55:00
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy alig pár héttel 91. születésnapja előtt elhunyt Prof. Dr. Juhász József Tanár Úr tanszékünk professzora.
Juhász Professzor Úr több mint 60 évig volt Egyetemünk oktatója, a mai napig alapműnek számító Hidrogeológia c. könyv szerzője.
„A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam...” Szent Pál apostol (2Tim 4,7)
 
 
 
A Miskolci Egyetem Szenátusa, a Műszaki Földtudományi Kar Tanácsa, a Környezetgazdálkodási Intézet munkatársai és a gyászoló család mély megrendüléssel és fájdalommal tudatja, hogy

Prof. Dr. hc. Dr. Juhász József

okl. mérnök, a műszaki tudományok doktora, nyugalmazott egyetemi tanár, professzor emeritus
a hazai hidrogeológus mérnök képzés megalapítója, a Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Tanszék volt vezetője, a Magyar Hidrológiai Társaság korábbi elnöke, Kvassay Jenő, Vásárhelyi Pál, Signum Aureum Universitátis, Szent-Györgyi Albert díjas, Miskolc város Gálffy Ignác életmű díjasa
 
2018. november 6-án, életének 91. évében lelkét visszaadta teremtőjének.
 
Búcsúztatása 2018. november 26-án 16:00 órakor lesz a budapesti Szent Gellért plébánia urnatemetőjében. (1115 Budapest, Bartók Béla út 149.)
 
 
Gyászolják: családja, barátai és tisztelői.
A Miskolci Egyetem iskolateremtő professzorát saját halottjának tekinti
és emlékét kegyelettel megőrzi.
Megosztás