Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Új Intézeti Tanszék alakult a Víz- és Környezetgazdálkodás Intézetben

  •  Hírek
  • 2024-01-31 12:45:00
A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Tanácsa elfogadta a Kar vezetésének új intézeti tanszék alapítására tett javaslatát a Víz- és Környezetgazdálkodás intézet keretein belül. Az új intézeti tanszék alapítása egyben lehetővé tette a korábbi intézeti szakmai struktúra átformálását és megújítását.

2023-tól ilyen módon a Víz- és Környezetgazdálkodás Intézetben három Intézeti Tanszék működik:

  • A Hidrogeológusmérnöki Intézeti Tanszék (tanszékvezető: Prof. Dr. Szűcs Péter, egyetemi tanár, az MTA levelező tagja)
  • Mérnökgeológiai és Építőmérnöki Intézeti Tanszék (tanszékvezető: Dr. habil. Kovács Balázs, egyetemi docens, PhD)
  • Környezetmérnöki Intézeti Tanszék (tanszékvezető: Kolencsikné Dr. Tóth Andrea, egyetemi docens, PhD)

A Víz- és Környezetgazdálkodás Intézetben régi hagyomány, hogy az intézeti tanszékek az oktatás és kutatás különböző súlyponti szakterületeit jelölik ki, annak vezetői az adott tématerület elismert szakemberei, akik a tématerületen folyó oktató- és kutatómunkát koordinálják és irányítják. Mint ahogyan az korábban is volt, intézeti munkatársaink többsége az intézethez tartozó több szakterületen is tevékenykedik a jövőben is.

Az újonnan létrehozott Mérnökgeológiai és Építőmérnöki Intézeti Tanszék, a korábbi Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Intézeti Tanszék mérnökgeológiai, talajmechanikai és geotechnikai kutatásait tovább folytatva, az építőmérnöki tudományok felé orientálódva fejlődik tovább, fő oktatási feladata a tervezett Építőmérnöki alapképzési szak fejlesztése és mentorálása lesz.

 

Megosztás