Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Oktatás

A tanszék a kar mindhárom alapszakán biztosítja a hidrogeológiai alapok oktatását, ezen felül a szaktól függően különböző mértékű speciálisabb tudást nyújtó órákat is biztosít.
 
A mesterszakok közül az intézethez tartozik az országosan egyedülálló hidrogeológus mérnök MSc mesterszak valamint a tematikájában szintén unikális környezetmérnök MSc mesterszak ahol számos tantárgy keretin belül ismerkedhetnek meg a hallgatók a hidrogeológia-mérnökgeológia-kármentesítés kérdéseivel, legújabb módszereivel. Intézetünk gondozza a hidrogeológus szakmérnök képzést, valamint a munkavédelmi szakember/szakmérnök szakirányú továbbképzési szakokat, amelyekről oldalunkon valamint személyesen is érdeklődhet.
 
Ezen felül oktató-kutató kollégáink vállalják továbbképzések szervezését és előadások tartását hidrogeológia, mérnökgeológia és környezetvédelem-kármentesítés területen.
 
A különböző szakokon oktatott tárgyak előadásanyagai és gyakorlati feladat kiírásai és segédletei elérhetőek az oldalunkon.
 
Az Intézethez tartozó szakok államvizsga tételei, valamint az oktatott tárgyak dossziéi szintén megtalálhatóak oldalunkon. A számonkérés, vizsgarend, valamint a tantárgyak teljesítésének feltételei a mindenkor hatályos Hallgatói Követelményrendszer alapján történik.
 
A témában érdeklődőknek ajánljuk a Környezetmérnöki Tudástár tananyagait, aminek fejlesztésében Karunk számos oktatója részt vett, valamint a Hulladékonline elérhető könyveit, valamint előadásait
 
Az Akadémiai Kiadó jóvoltából egyetemi IP címről, vagy külső helyszínről a megfelelő regisztráció után elérhető Juhász József Professzor Úr Hidrogeológia tankönyvének digitális változata is!
 

A tanszék oktatói által jegyzett legfrissebb tankönyvek: